keskiviikkona, marraskuuta 14

Opetusteknologiakuulumisia


Niin se vain vuosi aina toisen perään vierähtää loppupuolelleen. Taas alkaa olla yksi toimintakausi reilassa. Paljon on tapahtuntu ja suotakoon, että paljon vielä tapahtuu. Hiukkasen perhosia vatsanpohjaan tuottaa turvallisen projektin loppuminenja siirtyminen vakiinnuttamisvaiheeseen. Olisi kkyettävä osoittamaan, että verkko-opetuksen ja opetusteknologian tukipalveluiden kehittäminen on toimintaa, jota kannattaa ylläpitää perusrahoituksenkin turvin.

Näin loppuvuodesta on katsottava vahvasti tulevaisuuteen. Samalla kun projektien loppuraportteja kirjoittelee, on aika laatia myös tulevan kauden toimintaohjelma. Tulevan vuoden keskeisimpiä toimintoja tulevat edelleen olemaan:
  • Kymiedu-palvelukokonaisuuden ylläpitäminen ja kehittäminen (alueellinen Moodle, oppimateriaalipankki, kymiedu.fi-koulutusportaali ja erityisesti etäopetustarjotin sekä koulutus- ja tukipalvelut)
  • tvt-tukihenkilöverkoston toiminnan vahvistaminen ja henkilömäärän kasvattaminen
  • alueellinen verkko-opetuksen laatutyö
  • yhteistyön kehittäminen Etelä-Kymenlaakson suuntaan
  • virtuaaliluokkajärjestelmän mahdollinen pilotointi kuntapuolelle
Oppimateriaalipankin toiminnan tehostamisen suhteen olen odotellut sovelluksen toimittajan lupailemaa ohjelmistopäivitystä. Sovellukseen on tietojeni mukaan tulossa niin paljon uusia ominaisuuksia, että olen pitänyt oppimateriaalipankin koulutuksia hiukan "jäissä". Turha kouluttaa tuotteeseen, joka päivittyy reilusti toisenlaiseksi kuitenkin piakkoin.

Kymiedu.fi-portaalissa on vielä sisällöllistä kehitettävää runsaasti. Mutta onneksi portaalien ei tarvitse olla koskaan valmiita, vaan ne ovat ikään kuin jatkuvassa päivittymisen tilassa. Sen sijaan yksi merkittävimpiä asioita, joissa soisin meidän alueellisesti onnistuvan, on etäopetustarjottimen toiminnan kehittäminen ja laajentaminen. Kurssituotannon lisääminen, tuotannon oikeanlainen kohdentaminen ja palvelun tunnettuuden sekä käytön lisääminen - siinä on tavoitteita kerrakseen.

TVT-tukihenkilöverkosto on omassa tärkeyslistassani yksi kaikkein tärkeimpiä asioita. Se on mielestäni kultakimpale, jota on vaalittava. Olen enemmän kuin tyytyväinen, että alueeltamme on löytynyt sekä a) riittävästi tahtoa että b) riittävästi innostuneita ja erittäin osaavia ihmisiä verkoston muodostamiseen. Tältä nykyiseltä perustalta on todella kannustavaa ponnistaa tulevaan vuoteen.

Että tällaista, taitaa toimintaa riittää :)

Koulutuspalvelut ovat asiakokonaisuus, jota täytyy myös jatkuvasti kehittää. Koulutusten järjestämisen saralla ei saa "jäädä tuleen makaamaan", vaan koulutusten on aina kyettävä reagoimaan ympäristöön ja sen tarpeisiin.

Ei kommentteja: