tiistaina, marraskuuta 6

Oppimisteknologiakeskus Kymiedu

Vihdoinkin ennätin tänne saakka! Vähän on myöhässä tämä viestittäminen, mutta parempi silloinkin kuin ei milloinkaan, vai mitä?

KymiPro-projekti - eli projekti, jonka aikana tämä tvt-tukihenkilöverkostokin pinnistettiin pystyyn - alkaa olla lopuillaan. Projekti päättyy marraskuun lopussa 2007, joten loppuraportin kirjoittaminen on meneillään. Postailen siitäkin tänne blogiin jossakin vaiheessa.

Parit sivut on julkaistu tässä syksyn kuluessa. Kun KymiPro on päättymässä, meillä oli päätösseminaari syyskuun 19. päivä. Päätösseminaarin sivut ovat osoitteessa http://www2.kyamk.fi/kymipro/paatosseminaari/
Linkitämme sinne vielä puhujien esitysmateriaalit aivan piakkoin. Seminaarin parasta antia mielestäni oli, että onnistuimme demonstroimaan, kuinka liikkuvaa kuvaa voidaan käyttää nykyteknologialla mielekkäästi avuksi. Alustusten pitäjistä kolme oli läsnä seminaarissa tietoverkkojen välityksellä, kaksi Adobe Connect Pron avulla ja yksi juuri tätä seminaaria varten (Kreetalla!) nauhoitetulla videolla ja puhelimella. Tavoitteemme oli demota, mihin suuntaan verkko-opetuksen kehittäminen meidänkin alueellamme eli (Pohjois)-Kymenlaaksossa menee.

Toinen uusi sivusto on äskeistä pysyvämmäksi tarkoitettu. Avasimme myös syyskuussa Oppimisteknologiakeskus Kymiedun sivut (http://optek.kyamk.fi/). Näitä sivuja ei pidä sekoittaa kymiedu.fi-portaaliin, joka on suunnattu opiskelijoille. Oppimisteknologiakeskus Kymiedun sivut on suunnattu alueemme opettajille. Ne jatkavat siitä, mihin KymiPro-sivut jäävät. Oppimisteknologiakeskus Kymiedun sivuilta löytyvät linkit mm.:
  • alueelliseen Moodleen
  • oppimateriaalipankkiin
  • kymiedu.fi-portaaliin (etäopetustarjotin)
  • KyAMK:n virtuaaliluokkajärjestelmään
Lisäksi sivuilta löytyvät Oppimisteknologiakeskus Kymiedun järjestämien koulutusten tiedot sekä ilmoittautuminen koulutuksiin tapahtuu ko. sivujen kautta. Sivuille tulee myös pikku hiljaa esimerkkejä tekemästämme materiaalista ja oppimisaihioista. Sivut pyrkivät olemaan ajan myötä kymenlaaksolaisten opettajien verkko-opetuksen täydennyskoulutuksen ja työkalujen keskus.

Että tällaista on ennättänyt tapahtua syksyn kuluessa.

Muuten, tämän seuraavan linkin voisi lisätä tämän oman blogimme linkkilistalle (vink, vink!). Löytyy tähän saakka ainoan kommentoijamme tiedoista tämä blogi. Kannattaa seurata! eOpetus

1 kommentti:

Jari Kolehmainen kirjoitti...

Linkkilistalla voisi olla myös laatublogi http://tvtlaatu.blogspot.com/ sekä Oskun mainitsema Oppimisteknologiakeskus Kymiedun linkki.